[Float-Menu id="1"]

W naszym ośrodku znajduje się specjalna księga pamiątkowa, w której nasi goście mogą zostawić wpisy po zakończeniu swojej terapii. 

Poniżej prezentujemy wybrane wpisy:

Życie w chorobie nie musi być życiem w samotności

Pobyt w ośrodku pozwolił mi zaakceptować siebie, moją chorobę oraz wybory, których dokonywałam. Dzięki temu umiem sobie wybaczyć i stawiać siebie na pierwszym miejscu, słuchać swoich emocji i uczuć. Wszystko stało się łatwiejsze i prostsze. Dziękuję, że mogłam z Wami odnaleźć siebie. Życie w chorobie nie musi być życiem w samotności.

Jesteście cudowni, pamiętajcie o tym!

Milena, 04.04.2022

Wyjeżdżam z ośrodka z poczuciem większej mocy

Decyzja o przyjeździe do ośrodka to była dobra decyzja. Przynajmniej dla mnie 🙂 Pomimo początkowego lęki, jak to będzie, rzeczywistość okazała się znacznie mniej stresująca, niż to sobie wyobrażałem. Atmosfera ciepła, bezpieczeństwa, nawet spokoju – szybko zgasiła początkowy lęk. Pomimo, a może dlatego, że pracowałem nad lepszym poznaniem siebie, nad swoimi emocjami, wyjeżdżam z ośrodka z poczuciem większej mocy, większego spokoju i z nadzieją na trzeźwe życie.

Dziękuję grupie osób, z którymi pracowałem: Agacie, Anecie, Marcinowi, Damianowi, Michałowi, również Erykowi i Andrzejowi.

Dziękuję terapeutom: Kasi, Małgosi, Oli, Darkowi, Krzyśkowi.

Dziękuję wszystkim osobom niewymienionym z imienia, które dbały o porządek, zaopatrzenie i ład w ośrodku.

Dziękuję grupie AA. Wasze mitingi to moc! Życzę Wam dużo zdrowia i siły w pomaganiu takim ludziom, jak ja. A sobie życzę, a dzisiaj przez 24h mieć siłę żyć na trzeźwo.

Robert, 30.01.2022

Dziękuję wszystkim terapeutom

Dziękuję wszystkim terapeutom, oraz wszystkim, którzy na dłużej lub krócej przewinęli się przez grupę, kiedy to byłem. To dzięki Wam to miejsce było tak niezwykłe. A było.

Maciej S, 29.12.2021

Dziękuję

Dziękuję Wam za pomoc i troskę

Agnieszka, 29.12.2021

Odnalazłem siebie, a nie wiedziałem, że aż tak siebie zgubiłem

Po prostu napiszę dziękuję – Wam, terapeutom, grupie, grupie AA. Odnalazłem siebie, a nie wiedziałem, że aż tak siebie zgubiłem. Uświadomiłem to sobie – dziękuję.

Marcin S, 16.12.2021

Dziękuję za Moje Nowe Życie!

Wszyscy pozostaniecie w moim sercu i pamięci! Na zawsze! Dziękuję za Moje Nowe Życie!

Dawid G, 11.12.2021

W ośrodku „Moje życie” odzyskałam siebie

Tę bitwę wygrałam, ale nie wojnę. W ośrodku „Moje życie” odzyskałam siebie. Otrzymałam broń, armaty, karabiny. Otrzymałam materiały. Te materiały wykorzystam w swojej wojnie o SIEBIE. O swoje życie.

Ogromne podziękowania i wyrazy wdzięczności dla Oli, Kasi, Agaty, Gosi, Krzysia, Darka, Filipa, Kasi, Piotra, Adama i innych, o których śmiałam zapomnieć. Za co? Za Was. Za czas, za rady, za ciepło, ZA SERCE. Nigdy o Was nie zapomnę. Dziękuję Wam z całego serca.

Klaudia, 11.11.2021

Dziękuję wszystkim!

„Przeszłość jest lekcją, teraźniejszość jest darem, przyszłość jest motywacją”. Dziękuję wszystkim!

Dawid, 30.10.2021

Jak pięknie jest być trzeźwym

Jak pięknie jest być trzeźwym” – to moje motto, które będzie prowadziło minie w dalsze życie.

Dziękuję wspaniałym terapeutom za wiedzę, którą mi przekazali zrozumienie i fachowość Kasi, Gosi, Oli, Darkowi, Krzysztofowi, Adamowi oraz Filipowi. 28 dni, które minęły bardzo szybko, uświadomiły mi, że zawsze jest czas na zmiany. Poznałem wartościowych ludzi – Rafała, Piotrka, Jurka, Jacka, Mateusza, Kamila i Łukasza. Uczyłem się i przeżywałem z nimi terapię – wspólne odkrywanie strachu, lęki, złości i współuzależnienia. Jeszcze raz dziękuję terapeutom i kolegom za zrozumienie i pomoc.

Bogdan, 29.10.2021

Dziękuję za wszystko

Dziękuję za wszystko, za „Moje Nowe Życie”.

Adrian, 05.10.2021

Dzięki Wam nauczyłem się radzić sobie ze swoją chorobą

Chciałbym bardzo serdecznie podziękować wszystkim terapeutom (Kasi, Oli, Gosi, Darkowi, Krzysztofowi i Agacie) za pomoc i możliwość terapii. Jesteście wspaniali. Dzięki Wam nauczyłem się radzić sobie ze swoją chorobą. Bardzo profesjonalne podejście do tematu uzależnienia i Wasza wiedza sprawiły, że wychodzę pełen wiary w siebie i z nadzieją patrzę w przyszłość. Dziękuję za wszystko.

Rafał, 03.10.2021

28 dni w trzeźwości to początek drogi do celu

Dziękuję wspaniałym terapeutom za fachową terapię, bo znów zaświeciło dla mnie słońce. Te 28 dni w trzeźwości to początek drogi do celu, by żyć w spokoju, mądrości i miłości. Dziękuję za wspaniałą atmosferę, jaka panuje w środku, nigdy nie zapomnę tego miejsca i cudownych ludzi, bo dzięki niim uwierzyłem, że można żyć bez alkoholu. Dziękuję.

Jacek, 27.08.2021

Przyszłam na kompletnym rozstaju dróg w moim życiu.

Przyszłam na kompletnym rozstaju dróg w moim życiu. Dzięki wsparciu grupy, która okazała się być bratnią duszą, i terapeutom, wychodzę stąd z nakreśloną ścieżką życia, ogromnym górskim plecakiem naładowanym „narzędziami” na moją wyprawę w góry. dziękuję za wsparcie, uśmiech, zrozumienie.

Monika, 23.08.2021

Pełen wiary i nadziei wracam do trzeźwego życia

Serdeczne podziękowanie za szansę, jaką tutaj dostałem. Dziękuję za oferowaną przyjaźń i zrozumienie, za wsparcie oraz uświadomienie mi, że mimo wszystko nie jestem sam, że są tu ludzie, którzy podadzą mi pomocną dłoń. Dziękuję też za domową atmosferę terapeutom Kasi, Oli, Darkowi, Małgorzacie, Adamowi, Krzychowi, również całej wspaniałej grupie – Tomkowi, Adrianowi, Monice, Tomkowi, Maciejowi, Jackowi za wspólnie spędzone dni. Pełen wiary i nadziei wracam do trzeźwego życia. Dziękuję!

Robert, 22.08.2021

Veni, Vidi, Vici

Dziękuję wszystkim terapeutom za pomoc w leczeniu i ogromne zaangażowanie! Dziękuję również koleżankom i kolegom za wspólny czas. Veni, Vidi, Vici.

Łukasz, 03.08.2021

Warto

Jednak warto żyć 🙂

Zuzia, 16.07.2021

Dziękuję wszystkim terapeutom

Opinie

Dziękuję wszystkim terapeutom, ludziom, z którymi spędziłam miło czas i przede wszystkim za wiedzę, która pozwoli mi żyć w trzeźwości. I za wsparcie, Dziękuję wszystkim terapeutom, ludziom, z którymi spędziłam miło czas i przede wszystkim za wiedzę, która pozwoli mi żyć w trzeźwości. I za wsparcie, którego bardzo potrzebowałam.

Justyna, 27.06.2021

Czuję, że od teraz nastąpi zmiana w moim życiu

Opinie

Bardzo dziękuję każdej osobie obecnej poddasz mojego pobytu tutaj. Dziękuję za wiarę, wiedzę, wsparcie i pyszne jedzenie. Czuję, że od teraz nastąpi zmiana w moim życiu.

Mikołaj, 26.06.2021

Niech to będzie dla każdego lekcja życia

Zoo

Niech to będzie dla każdego lekcja życia, mamy jeszcze dużo miłych, radosnych chwil do przeżycia. Najgorsze zawsze są pożegnania, pamiętajcie, mamy cele do zrealizowania. Powodzenia. Dziękuję!!!

Norbert, 15.06.2021

Dziękuję za przywrócenie mi nadziei na lepsze życie!

Opinie

Dziękuję za przywrócenie mi nadziei na lepsze życie! Życzę wszystkim innym powodzenia!!.

Bartek, 11.06.2021

Zawsze w ciężkich chwilach będę wspominał Wasze wsparcie

Opinie

Chciałbym podziękować wszystkim osobom, które poznałem w tym ośrodku i dzięki którym zrozumiałem, że życie bez alkoholu może być równie piękne. Mam nadzieję, że nigdy nie zapomnę, co dla mnie zrobiliście i zawsze w ciężkich chwilach będę wspominał Wasze wsparcie. Dziękuję.

Robert, 02.06.2021

Dziękuję za mile spędzony czas, za pomoc, życzliwość

Opinie

Dziękuję za mile spędzony czas, za pomoc, życzliwość i danie nadziei na lepsze życie.

Kasia (ciotka), 27.05.2021

Wychodzę stąd z wielką nadzieją

Opinie

Można dużo pisać. Chciałabym z całego serca podziękować wszystkim terapeutom. Alicji, Krzysiowi, Gosi, Darkowi, a w szczególności Kasi i Oli. Jesteście kochani, Wasza praca jest niezastąpiona. Chciałabym też podziękować moim kolegom i koleżance – Marcinowi, Karolowi, Mariuszowi, Arturowi, Robertowi, Gosi i wesołemu Norbertowi za wspólne rozmowy. Chciałam też podziękować Adamowi. Nie wiem, jak dalej potoczy się moje życie, ale wychodzę stąd z wielką nadzieją. Dziękuję za wszystko.

Ania, 19.05.2021

Dziękuję

Opinie

Dziękuję bardzo za spędzony czas, wszystkich wspaniałych ludzi i wszystkim terapeutom za pomoc. Dziękuję.

Dorota, 20.04.2021

Jesteście cudotwórcami motywującymi mnie do życia w trzeźwości!

Opinie

Dziękuję wszystkim terapeutom – Kasi, Gosi, Agacie, Oli, Darkowi i Alicji za danie mi nadziei. Za super opiekę, jesteście cudotwórcami motywującymi mnie do życia w trzeźwości! Tutaj znalazłem sens życia. Dziękuję również kolegom i koleżankom z grupy za wsparcie i zrozumienie. Pozdrawiam i dziękuję.

Paweł z Francji, 09.04.2021

Serdecznie dziękuję za 28 dni ciężkich i trudnych

Opinie

Serdecznie dziękuję za 28 dni ciężkich i trudnych. Dobrych i owocnych. Bardzo bałem się tutaj przyjść. Teraz bardzo się cieszę, że tutaj byłem. Trzymam za wszystkich kciuki.

Michał, 26.03.2021

Dziękuję!

Opinie

Po prostu dziękuję!

Andrzej, 04.03.2021

Miejmy marzenia i kreujmy świat dookoła nas

Opinie

Myślę, że jeśli Bóg stworzył człowieka na swój obraz i podobieństwo, to ludzka wyobraźnia jest namiastką jego siły twórczej. Używajmy swojej wyobraźni, jest naszą największą siłą. Miejmy marzenia i kreujmy świat dookoła nas, podążając za prawdziwym pięknem, które płynie z serca.

Rajmund, 19.02.2021

Dzięki Wam mogłam zajrzeć w głąb siebie

Opinie

Przede wszystkim chcę podziękować wszystkim terapeutom. Dzięki Wam mogłam zajrzeć w głąb siebie. Poradzić sobie z lękami. Na pewno narzędzia, które mi pokazaliście, wykorzystam w swoim życiu. Dziękuję za atmosferę spokoju i bezpieczeństwa. Jesteście wspaniali. Dziękuję bardzo.

Małgosia, 06.02.2021

Daliście mi się i wiarę, która pozwoli mi odnaleźć swoje Ja

Opinie

Chciałbym podziękować Kasi, Darkowi, Gosi, Adamowi, Agacie i Oli za wspaniałą, rodzinną i ciepłą atmosferę. Daliście mi się i wiarę, która pozwoli mi odnaleźć swoje Ja. Pobyt w ośrodku zmienił moje spojrzenie na otaczający mnie świat, pomógł w rozpoczęciu drogi odzyskiwania własnej wartości. Dziękuję również całej grupie, która swoimi spostrzeżeniami dodała mi siłę w wiarę w ludzi. Szczególnie Krzychowi, Tolkowi, Sebastianowi i Pawłowi. Pozdrawiam serdecznie i wszystkiego dobrego. Pamiętajcie, każdy z nas jest kierowcą swojego autobusu i każdy z nas ma prawo do swojego życia.

Robert, 25.01.2021

Chciałbym podziękować wszystkim terapeutom

Opinie

Chciałbym podziękować wszystkim terapeutom – Kasi, Oli, Gosi, Agacie, Darkowi no i oczywiście Adamowi. Terapeutom za to, że tak wspaniale, miło i ze zrozumieniem prowadzili zajęcia. Jestem zadowolony z pobytu tutaj. Doznałem dużo ciepła i rodzinnej atmosfery. Był to dla mnie ciężki okres, ale dałem radę, bo sam chciałem sobie pomóc. Chciałem zmienić swoje życie na lepsze. Jesteście wspaniali! Z wyrazami szacunku i uznania Mikołaj

Mikołaj, 30.12.2020

Zobaczyłam, że życie na trzeźwo jest całkiem fajne

Agnieszka

Dawno już nigdzie nie czułam się tak dobrze! Nawet nie wiem kiedy te 4 tygodnie minęły! Dzięki Wam zobaczyłam, że życie na trzeźwo jest całkiem fajne i zaczęłam widzieć się w innym świetle. Super atmosfera, cudowni ludzie i wiele dające zajęcia! Dziękuję wszystkim terapeutom i całej mojej grupie! Będę tęsknić 🙂

Agnieszka, 16.10.2020

Dzięki Wam rozpocząłem nowy wspaniały rozdział mojego życia

Leszek

Dzięki Wam rozpocząłem nowy wspaniały rozdział mojego życia. Jestem Wam bardzo wdzięczny za pomoc. W końcu ja i moja rodzina jesteśmy szczęśliwi. Będę pamiętał o Was.

Leszek, 23.09.2020

Wasza praca jest niezastąpiona

Grzegorz

Dziękuję serdecznie wszystkim terapeutom jesteście wspaniali Wasza praca jest niezastąpiona. Wspaniale spędzony czas z Wami dał mi do zrozumienia, że na trzeźwo lepiej się funkcjonuje. Dziękuję bardzo.

Grzegorz, 18.09.2020

Miej wciąż nadzieję, bo to ona nadaje wszystkiemu sens

Halina

„Uwierz w to czego nie możesz nigdy mieć. Marz o tym, co może nigdy się nie spełni. Śnij o tym, co może nigdy się nie zdarzy. Jednak miej wciąż nadzieję, bo to ona nadaje wszystkiemu sens.” „Życie to dar bycia szczęśliwym, to Twój wybór. Zmieniaj to co możesz. Akceptuj to na co i tak nie masz wpływu.” „Jeśli możesz to uwolnij dzisiaj Twoje serce od smutku i zmartwień. Jutro czeka nas nowy świt, który wypełni nasze serca miłością i nadzieją” „To nowy dzień, nowe marzenia, uśmiech na twarzy, radość istnienia. Fajnie, że jesteście.” Bardzo mile będę wspominać mój pobyt tutaj. Wszystkie osoby z którymi spędziłam ten czas. Dziękuję wszystkim terapeutom za silne wsparcie i pokazanie mi drogi, którą dalej mam podążać.

Halina, 08.08.2020

Opuszczam ośrodek „Moje Życie” z pokorą, ale i pełen nadziei na lepsze jutro

Piotr

Opuszczam ośrodek „Moje Życie” z pokorą, ale i pełen nadziei na lepsze jutro. Dziękuję terapeutom Kasi, Darkowi, Oli i Gosi za otrzymaną wiedzę i za narzędzia, które zabieram ze sobą. Dziękuję Adamowi i Filipowi za domową atmosferę, za to że mogłem skosić trawnik i palić w kominku. Czułem się jak w domu. Dziękuję Dagusi, Jance, Filipowi, Bartkowi, Grzesiowi, a także „nowym” Marcinowi, Jackowi i Mariuszowi za świetną atmosferę, za dni i wieczory pełne śmiechu, ale i za łzy, za szczere rozmowy i dobre słowo. Będę tęsknił za Wami.i drogi, którą dalej mam podążać.

Piotr, 03.06.2020

Dziękuję za możliwość znalezienia złotego środka

Grzesiek

Dziękuję za możliwość znalezienia złotego środka na naprawę swojego życia, za możliwość poznania ludzi z podobnymi problemami. Terapia i rozmowy z poznanymi tutaj kolegami i koleżankami były doświadczeniem i pierwszym krokiem w naprawie swojego życia. Dziękuję terapeutom Kasi, Gosi, Oli i Darkowi za cierpliwość i przekazanie materiału w taki sposób, aby zastosować go w życiu oraz Bartkowi, Piotrkowi, Dagmarze, Filipowi i Jance za rozmowy, wskazówki i szczerość jaką mnie obdarzyli.

Grzesiek, 03.06.2020

Poznałam samą siebie

Natalia

Ostatni dzień mojego pobytu: 25 kwietnia, sobota. Czas abstynencji. Czas gdzie zrozumiałam, że alkoholizm to choroba. Tu w ośrodku zrozumiałam, poznałam zasady, co to alkoholizm. Poznałam samą siebie. Wiem na czym stoję i nad czym muszę pracować. Poznałam narzędzia, zasady dobre na start i motywację by działać dalej. Ciepło jakie tu dostałam, zrozumienie od prowadzących: Kasi, Oli, Gosi, Darka, Bartka, Adama, jest dla mnie bardzo cenne i motywujące. Jestem też wdzięczna, że poznałam Bartka i Arka, którzy mnie tu przywitali z którymi szybko złapałam kontakt, zrozumienie na zajęciach i wspólnie spędzony czas po zajęciach. Dziękuję za wszystko.

Natalia, 25.04.2020

Odzyskałem szacunek do samego siebie

Arek

Dzisiaj 24 kwietnia mija mój pobyt. 4 tygodnie terapi, 6 tygodni życia w całkowitej abstynencji, nie pamiętam kiedy czułem się tak dobrze jak ostatnie dni i tygodnie. Przez dni spędzone w ośrodku, bardzo dużo zrozumiałem. O sobie samym, o mechanizmach i zasobach kierujących nałogiem, wychodzeniem z jego szponów, niekończącym się okresie trzeźwienia. Uznałem swoją bezsilność wobec alkoholu, zaakceptowałem perspektywę abstynencji do końca życia. Zrozumiałem, że alkoholizm TO CHOROBA. Co najważniejsze, nabrałem i odzyskałem szacunek do samego siebie. Przyjazna rodzinna atmosfera, otwartość prowadzących i uczestników terapii, brak poczucia wstydu – to wszystko sprawia, że atmosfera jest wyjątkowa. Poza pracą jest czas na żarty, śmiech i refleksję nad sobą. DZIĘKUJĘ prowadzącym i uczestnikom za towarzyszenie i pomoc przy stawianiu pierwszych kroków na drodze do życia w trzeźwości.

Arek, 24.04.2020

Wskazaliście mi drogę

Piotr K

Dziękuję Wam za szczerą chęć niesienia pomocy. To czy z tej pomocy skorzystam, wiem że zależy tylko ode mnie. To jest moje życie. Jeszcze nie tak dawno, szare i beznadziejne. Dziś wiem, że może być pełne kolorów i ciekawe jak nigdy dotąd. Wskazaliście mi drogę. Pójdę tą drogą, bo teraz wiem, że warto. Dziękuję.

Piotr K, 15.02.2020

Dziękuję wszystkim terapeutom i personelowi

Angelika

Dziękuję wszystkim terapeutom i personelowi za fachową terapię, wsparcie i motywację oraz moim kolegom – współtowarzyszom za ciepłą i serdeczną atmosferę. Był to wspaniale spędzony czas – pełen refleksji i spokoju i poznawania samego siebie. Ośrodek opuszczam ze smutkiem, ale też z nadzieją na początek mojego lepszego, trzeźwego życia.

Angelika, 29.01.2020

Poczułem, że nie jestem jeszcze skreślony

Konrad

Dziękuję za to, że jesteście! Miejsce i czas mojego pobytu był najlepszą z moich decyzji, którą podjąłem sam. Wasze wiedza i ciepło, chęć pomocy zapadną w mojej pamięci na długi czas trzeźwego życia. Poczułem, że nie jestem jeszcze skreślony i niepotrzebny – zupełnie odwrotnie mamy z żoną tyle planów trzeba żyć pełnią życia. JESTEM BO NIE PIJĘ.

Konrad, 28.11.2019

Wracam do domu z wyleczoną duszą

Grażyna

Wracam do domu z wyleczoną duszą i ciałem, pełna nadziei na lepsze jutro. Dzięki za wiedzę jaką tutaj zdobyłam dzięki której będę dalej mogła pracować nad sobą i radzić sobie z moją chorobą

Grażyna, 17.11.2019

Dziś patrzę na życie inaczej

Marta

Dziękuję wszystkim terapeutom za pomoc i okazane serce. Nigdy wcześniej nie doznałam tyle ciepła i zrozumienia mimo trudności udało mi się wytrwać. Dowiedziałam się bardzo dużo o sobie i o tym, że życie może wyglądać inaczej. Dziękuję też całej grupie za wsparcie i obecność. Dziś patrzę na życie inaczej, mam nową nadzieję, że zmiany mogą nastąpić, bo najważniejsze by być szczęśliwym cokolwiek to znaczy.

Marta, 23.10.219

Wychodzę pełen nadziei, spokoju, zyskałem pewność siebie

Artur

Przyjechałem tutaj pełen obaw i lęku, spotkałem się z miłym przyjęciem, domową atmosferą. Wychodzę pełen nadziei, spokoju, zyskałem pewność siebie. Dziękuję wszystkim terapeutom za okazaną pomoc w lepszym poznaniu siebie, swoich emocji 🙂 Poznałem tutaj wielu wspaniałych ludzi z podobnymi problemami. Będę Was mile wspominał. DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKO.

Artur, 17.09.2019

Jestem wdzięczna za fachową terapię

Jola

Dziękuję za przyjęcie mnie do ośrodka. Jestem wdzięczna za fachową terapię i wiedzę jakiej mi udzielono poprzez terapię. Dziękuję terapeutom, którzy wysłuchali moich zwierzeń i pokazali jak żyć bez alkoholu.

Jola, 11.09.2019

Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku

Mateusz

„Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku.” Niech te 28 dni będzie fundamentem pod budowę silnego, mocnego domu zw. życiem. To dzięki Wam i Waszej wiedzy, doświadczeniu i umiejętnościom dokonałem pierwszego kroku. To Wy pokazaliście że życie to maraton a nie sprint i należy poznać siebie w lepszym zrozumieniu świata. Wszystkim czytającym GRATULUJĘ, wybraliście najlepiej jak mogliście i życzę dalszej energii i determinacji w zmienianiu i poznawaniu samego siebie.

Mateusz, 22.05.2019

Pobyt tu minął w iście rodzinnej atmosferze

Zosia

Wyrazy szacunku i podziękowania składam Wam wszystkim w dowód uznania za trud włożony w moją edukację. Uzależnienie to jest moja choroba przyznaję Wam rację. Lecz dzięki Wam wiem jak się przed nią bronić. Duży rąbek wiedzy zdołaliście dla mnie odsłonić i za to Wam z serca pragnę podziękować. Obiecuję nie zawieść i szansy nie zmarnować. Nauczę się życia jak dziecko od nowa. Lecz nie znajdzie w nim miejsca żadna „Wyborowa”. Co było minęło, lepsze może być każde jutro. Bo gdy o Was pomyślę przestanie mi być smutno. Pobyt tu minął w iście rodzinnej atmosferze. Poniekąd żal wyjeżdżać przyznaję szczerze.

Czułem się jak w domu otoczony ciepłem i serdecznością

Mirek

Dzięki Wam przepracowałem ten czas bardzo sumiennie. Czułem się jak w domu otoczony ciepłem i serdecznością. Oby to wszystko co od Was dostałem, nauczyłem się i zrozumiałem było cały czas we mnie..

Mirek, 18.02.2018

Dziękuję za wszystko czego tutaj się nauczyłem

Mateusz

Dziękuję za wszystko czego tutaj się nauczyłem, za pokazanie mi że można żyć inaczej (lepiej) za miły czas spędzony z Wami, za waszą życzliwość i za te zajebiste jajecznice które serwował Adam.

Mateusz, 02.02.2018

Opuszczam ośrodek pełen nadziei, radości i wiary

Janusz

Przyjechałem do ośrodka z bólem serca i rozdartą duszą bez wiary w sens życia. Opuszczam ośrodek pełen nadziei, radości i wiary za co dziękuję wszystkim.

Janusz, 01.12.2017

Byłem, zobaczyłem, zdobyłem

Roman

Byłem, zobaczyłem, zdobyłem (wiedzę, narzędzia i wiarę w siebie).

Roman, 22.11.2017

Dzięki bardzo za wszystko

Sławek

Dzięki bardzo za wszystko i wszystkim za pobyt i terapię. Jestem szczęśliwy, że zdobyłem wiedzę na temat mojej choroby i posiadłem odpowiednie narzędzia do życia w trzeźwości. Wraz z rodzinką jesteśmy szczęśliwi i niech tak pozostanie. Całuję Was.

Sławek, 08.11.2017

Moja droga do wolności rozpoczęła się właśnie tutaj.

Magda

Mahatma Gandhi powiedział: „Wolność to stan umysłu.” Moja droga do wolności rozpoczęła się właśnie tutaj… Kasia, Zosia, Filip, Adam – dziękuję.

Magda 11.10.2017

Z tęsknotą i z miłymi wspomnieniami

Krzysiek

Z tęsknotą i z miłymi wspomnieniami z pobytu w ośrodku Moje Życie.

Krzysiek, 23.09.2017

Nauczyłem się jak mam postępować

Przemko

Dziękuję całemu personelowi, terapeutom za wsparcie i motywację w walce z moją chorobą dzięki Wam moje myślenie zmieniło się o 360 stopni nauczyłem się jak mam postępować pokazano mi tutaj że można żyć i być szczęśliwym bez używek choć jeszcze długa droga przedemną. Dziękuję za wspólnie spędzony czas i zrozumienie. Wasza praca jest bezcenna!!! (Dla następnych pacjentów – nigdy się nie poddawajście) Dziękuję Przemko.

Przemko, 17.09.2017

Dziękuję Wam

obraz

Dziękuję Wam za pomoc przy zrozumieniu mojej choroby alkoholowej.

Bolek, 12.09.2017

Z całego serca dziękuję.

obraz

Trudno jest zapomnieć ludzi, którzy dali tyle do zapamiętania. Z całego serca dziękuję.

Kasia, 04.09.2017

Odchodzę z wielką nadzieją

obraz

Przyjechałam bez nadziei odchodzę z wielką nadzieją że dam radę żyć w abstynencji, a to przez Wasz upór i pomoc. Buziaki dla wszystkich.

Beata, 01.09.2017